Fysik

Konstruktion af en ionkanon

04. oktober 2009 af Mabr (Slettet)

Hej,

Jeg har et kæmpe problem med en fysikopgave...

Jeg skal konstruere en 41He+-ionkanon. Jeg får oplyst, at ionerne får en hastighed på 3.000.000 m/s og bliver afbøjet i et elektriskfelt med toplader 2cm i y-retning.

Jeg har färst fundet energien som ionkanonen skal ha': Ekin: 0,5*m*v2= 0,5*(1,67x10-27kg*4)*(3.000.000m/s)2 = 3,006*10-14 J

Derefter har jeg fundet spændingen: U= E/Q  -->  U=  3,006*10-14 J / 1,602 x 10-19= 187640,45V                

Da det elektriske felts størrelse ikke er givet vælger jeg en længde på 20cm og en højde på 10cm.

Nu finder jeg tiden til Y=2cm:     0,2m= 3.000.000 m/s * t --> t= 0,2m/3.000.000m/s= 6,67*10-8 sekunder

Så finder jeg ay -->  0,02m=0,5 * ay * (6,67*10-8)2  -->  0,02m/ (6,67*10-8)2 * 0,5= 2,247*1012 m/s2

Nu ved jeg ikke hvordan jeg skal finde det elektriske felts spænding.                                                                                            Kan jeg gøre det med følgende formel, og hvis ja, hvordan skal jeg omstillen den:    ay= U*q/d*m                      --> ay= U*(1,6*10-19C)/0,1m*(6,68*10-27kg)                                

Jeg hüber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe mig!                                     


Skriv et svar til: Konstruktion af en ionkanon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.