Matematik

Svar tak.

04. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Find en brøk der ligger præcis et sted imellem

 A: 1/4 og 3/4
B: 2/5 og 4/5
C: 1/2 og 1
D: 1/3 / 2/3
E: 1/2 og 1/3
F: 1/4 og 3/8

På forhånd takker:)

Og hvor stor en brøkdel ud gør?

a: 2 af 5     e: 1/2 af 1 1/2

b: 4 af 8     f: 8 af 36

c: 3 af 9      g: 12 af 144

d: 8 af 20     h: 100 af 125

På forhånd....


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#1

tegn en tallinje.. det hjælper på forståelsen..

men find fælles nævner på hver sin opg. og træk (1) fra (2)

så,1/4 kalder vi (1) og  3/4 kalder vi (2)

3/4 - 1/4 = 2/4

som yderligere kan forkotes til 1/2

i den anden opg:

2 af 5 = 2/5

på de nogle af de andre kan de forkortes ned..


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du ved jo godt hvordan man laver de første.

a: 2 af 5 = 2/5

b: 4 af 8 = 4/8 = 1/2

c: 3 af 9 = 3/9 = 1/3

d: 8 af 20 = 8/20 = 2/5

e: 1/2 af 1 1/2 = 0.5 / 1.5 = 1/3

f: 8 af 36 = 8/36 = 2/9

g: 12 af 144 = 12/144 = 1/12

h: 100 af 125  = 100/125 = 4/5
 


Svar #3
04. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Okay, tak begge to:D

Jeg forstår gost hvordan man gør, sådan ca. Nu... Tak:) 


Skriv et svar til: Svar tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.