Fysik

Kinematik

05. oktober 2009 af MANERWOVV (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ...

jeg har nogle problemer med en fysik opgave, og tænkte at nogle her inde kunne hjælpe mig.

Opgave. "idet en bil sætter i gang, er dens acceleration i startøjeblikket 8,7 m/s2. Imidlertid falder accelerationen lineært, såden at den efter 5,8 sekunder er nul."

find en forskrift for accelerationen som funktion af tiden.

find bilens hastighed efter de 5,8 sekunder.

find den tilbagelagte strækning efter de 5,8 sekunder.

håber i kan hjælpe mig.

på forhånd tak... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

find en forskrift for accelerationen som funktion af tiden:

a(t) = -1,5·t + 8,7                                   a målt i m/s2  og t målt i s

v(t) = ∫a(t)·dt = ∫(-1,5·t + 8,7)dt = -0,75·t2 + 8,7·t  + vo = -0,75·t2 + 8,7·t             da vo = 0

v(5,8) = -0,75·5,82 + 8,7·5,8 =  25,23
bilens hastighed efter de 5,8 sekunder er 25,23 m/s

s(t) = ∫v(t)dt = ∫(-0,75·t2 + 8,7·t)dt = -0,25t3 + 4,35t2 + so

s(t)-so = Δs(t) = -0,25t3 + 4,35t2

Δs(5,8) = -0,25·5,83 + 4,35·5,8= 97,556
den tilbagelagte strækning efter de 5,8 sekunder er 97,556 m
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af Lurch (Slettet)

1. at accelerationen falder lineært betyder at udtrykket for accelerationen har følgende form

a(t) = a(0) - A*t

hvor A er en konstant du skal bestemme ud fra opgavens oplysninger

2. Brug udtrykket fra 1 til at regne dig frem (tænk på integration)

3. Brug udtrykket fra 2 (igen integration)


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.