Matematik

Voksende funktion.

06. oktober 2009 af Angelia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man se, at f(x) = x3-(3/x)     , x>0, er voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Duffy

Differentiér f , og se at f '  kun kan være positiv for x>0


Svar #2
06. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Ved at differentiere f(x) får jeg f´(x) = 3x2 + (3/x2) ... Hovrdan kan man så se, at f´(x) kun kan være positiv for x>0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Duffy

Eftersom du kun kan indsætte positive tal på x's plads, og 3x^2 hhv 3/x^2 er positive , er det ønskede vist.


Svar #4
06. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Aha. Mange tak :)

Hvad så, når jeg har den her funktion: g(x) = (1/√x) - x3

Så skal jeg vel differentiere den. Men hvordan kan jeg så begrunde, at den er aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2009 af Duffy

På samme måde


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2009 af Duffy

Det er selvfølgelig underforstået, at der under alt det her ligger sætningen

f '(x) > 0 =>  f er voksende.


Skriv et svar til: Voksende funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.