Matematik

Bestem størsteværdien for funktionen f(x)

06. oktober 2009 af neo5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem størsteværdien for funktionen f(x)

f(x) = 1,7 + 3,4 * sin(2x - 1,3)

kan det passe, at det giver:

f '(x) = 6,8 * cos(2 * 1,4354 - 1,3)

= - 0,000025


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

jeg får

f '(x) = 6.8*cos(2*x-1.3)

som så skal sættes lig 0, for at finde maximum / minimum / vendetangent


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af mathon

...hvilket er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af mathon

f '(x) = 6.8*cos(2·x-1,3) = 6.8*cos(2·(xo+Δx) -1,3) = 6.8*cos((2·xo-1,3) + 2Δx)
når 2Δx = p·2π

dvs
Δx = p·π p∈Z

opsummereing:
f '(x) = 6.8*cos(2(xo+p·π)-1,3) = 0

cos(2(xo+p·π)-1,3) = 0

2(xo+p·π)-1,3 = π/2

2(xo+p·π) =((π/2)+1,3)

xo+ p·π = ((π/4)+0,65) + p·π ,   p∈Z


 


Skriv et svar til: Bestem størsteværdien for funktionen f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.