Fysik

varmekapacitet og smeltevarme

06. oktober 2009 af Marlenemohr (Slettet)

200 g isterninger tages ud af en fryser:

Isterningerne er -36 'c.

Hvor stor en vandmængde af med temperaturen 40 c skal tilføres isterningerne før de smelter.

Jeg gætter på at formelen Q=m*L skal bruges, men kan ikke dreje den???

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af ansy (Slettet)

Hej

Det er rigtigt hvad du skriver, at du skal benytte Q=m*L. Men derudover skal du også benytte denne formel: e-formel.dk

For når du har fundet ud af hvor meget energi der skal tilføres isterningerne før de er smeltet, så kan du anvende formlen fra e-formel til at finde ud af hvor mange liter vand (massen), du skal bruge, ved temperaturen 40 grader..

Håber det hjalp :)


Svar #2
06. oktober 2009 af Marlenemohr (Slettet)

'Mange Tak, ja jeg nærmer mig. Når jeg skal udregne m=Q÷c*ΔT er det så c (den spevcifikke varmekapacitet) vandets eller isterningernes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af ansy (Slettet)

Det er vandet specifikke varmekapacitet du skal anvende. Det skyldes at det jo er vandet som du skal finde en mængde af. :-)


Svar #4
06. oktober 2009 af Marlenemohr (Slettet)

Uhh! tusind tak!


Skriv et svar til: varmekapacitet og smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.