Matematik

Skæringspunkt?

06. oktober 2009 af Pigemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe lidt med at finde skæringspunktet for linjerne:

1,3*x+6

og

1,5*x+3,5

(130 kr. pr. m^2 + 600 kr.)

(150 kr. pr. m^2 + 350 kr.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du kan sætte dem lig hinanden

1,3*x+6 = 1,5*x+3,5

6 - 3.5 = 1.5 x - 1.3 x

2.5 = 0.2 x

2.5 * 5 = 0.2 x * 5

12.5 = x
 

x = 12.5

y = 1.5*12.5+6 = 24.75

De skærer altså i ( 12.5 , 24.75 )


Svar #2
06. oktober 2009 af Pigemus (Slettet)

udregning?


Svar #3
06. oktober 2009 af Pigemus (Slettet)

Hvordan søren finder du frem til 12,5?
 


Svar #4
06. oktober 2009 af Pigemus (Slettet)

Er du sikker på at det er sådan??

For hvis jeg plotter det punkt ligger det ikke på linierne?


Svar #5
06. oktober 2009 af Pigemus (Slettet)

Firma A: 130 kr. pr. m^2 + 600 kr. for pålægning

Firma B: 150 kr. pr. m^2 + 350 kr. for pålægning

FInd ud af hvornår det er billigst at vælge firma A, og hvornår det er billigst at vælge firma B.
 

Walmart har fundet ud af at de krydser i (12,5 , 24,75) men hvornår er det så billigt at vælge firma A og firma B?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Skæringspunktet angiver hvornår priserne for firmaerne mødes. Funktionen for Firma A har godt nok en højere start-værdi, 600kr, men prisen for hver m2 er billigere, dvs. hældningskvotienten er lavere, og den vil altså i sidste ende være billigst. Den bliver billigst så snart der bliver lagt mere end 12.5 m2, altså til x = 12.5. Altså er den billigst ved x > 12.5. Se vedhæftning for illustration.

Vedhæftet fil:Billigst.png

Skriv et svar til: Skæringspunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.