Matematik

reducering

07. oktober 2009 af vmilles (Slettet) - Niveau: 9. klasse

har prøvet igen & igen & gør det konstant forkert :(

reducer: 7(2a + 4b) - 2(5a - 2b)

beregn derefter værdien af udtrykket når a = 6 og b = 4
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af edn (Slettet)

7(2a + 4b) - 2(5a - 2b)   <=>
gang ind i parantesen
14a+28b-10a+4b           <=>
reducér
4a+32b

Så sætter du a og b ind i udtrykket og beregner værdien deraf


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2009 af NejTilSvampe

 gang ind i parenteserne:

7*2a + 7*4b - 2*5a- (-2)*2b

14a + 28b -10a + 4b

(14-10)a + (28+4)b

4a + 32b

a=6 og b=4

4*6 + 32*4 = 24 + 128 = 152


Svar #3
07. oktober 2009 af vmilles (Slettet)

tusinde tak. nu gav det hele meget mere mening :)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.