Matematik

Skæringspunkter?

07. oktober 2009 af innocenteyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan simpelthen ikke komme i tanke om hvordan man løser disse to opgaver, så håber der er en /nogle der lige vil hjælpe  =)

1. spørgsmål:

En parabel er givet ved    y = -x2 + 4x – 7

og en ret linje er givet ved    y = -4x + 3

a) Gør rede for at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.

2. spørgsmål: 

Funktionen f er givet ved f(x) = (x-1)*(x2 – 4*x +6)

a) Vis at f har netop ét nulpunkt.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

mht 1.

sæt de to ligninger lig hinanden og løs mht. x

mht 2.

sæt ligningen lig 0 og løs mht. x


Svar #2
07. oktober 2009 af innocenteyes (Slettet)

forstår det ikk :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

a)

fsolve(-x^2+4*x-7 = -4*x+3, {x})

( x =  1.550510257 ) og ( x = 6.449489743 )

b)

er det (x-1)*(2x – 4*x +6) ... eller er det (x-1)*(x2 – 4*x +6) ? Den giver nemlig ikke noget toppunkt.

for f(x) = (x-1)*(2x – 4*x +6)

fsolve(diff(f(x), x) = 0, x)

( x = 2 )


Svar #4
07. oktober 2009 af innocenteyes (Slettet)

mht. b) så er det den sidstnævnte altså (x-1)*(x2 – 4*x +6)

Men det skal lige siges, at jeg ikke må bruge lommeregner til disse opgaver.. det er uden hjælpemidler :-/


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2009 af mathon

1. spørgsmål:

skæring kræver
y = -x2 + 4x – 7  og  y = -4x + 3

-x2 + 4x – 7 = -4x + 3

x2 - 4x + 7 = 4x - 3

x2 - 8x + 10 = 0

d = (-8)2- 4·1·10 = 24>0

hvorfor der findes to skæringspunkter
mellem
parablen y = -x2 + 4x – 7
og
den rette linje y = -4x + 3


Skriv et svar til: Skæringspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.