Matematik

cirkel+linie

07. januar 2005 af Alicante (Slettet)
HF 2000-8-1

opgave 4 (c)

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linien m og cirklen

cirklen=(x-2)^2+(y-0)^2=8
m:y=4x+2

Jeg har valgt at substituer
(x-2)^2+(4x+2)^2=8
x^2-4x+4+16x^2+4+16x=8
17x^2+12x
burde kunne sætte x uden for en parentes men hvilket tal går de begge op i???

vælger at udregne diskriminanten:
12^2-4*17*0=0

-12/2*17=-102

hvad sker der her?????

ifølge min tegning af cirklen og linien

skal koordinaterne være (o,2) og ca(-0,5;-0,5)

mærkeligt ikke????

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2005 af erdos (Slettet)

12^2-4*17*0=0

Det passer jo ikke...

Svar #2
07. januar 2005 af Alicante (Slettet)

når jeg ganger med 0 bliver hele resultatet vel nul ?????

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2005 af erdos (Slettet)

Nej da... Kun det led. Diskriminanten er 12^2 = 144

Svar #4
07. januar 2005 af Alicante (Slettet)

ok diskrimanten er 144

(-12+/- kvadratrod (144))/(2*17)= 0 0g 41,64

hvorfor 41,64?????

Svar #5
07. januar 2005 af Alicante (Slettet)

hov, jeg er vist ved at være træt nyt resultat x=0 og x=-0.7058

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2005 af Cas_sen (Slettet)

det er da vidst forkert hva ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2005 af Cas_sen (Slettet)

nej sidder og sover, skæringspunkterne med 1. aksen er korrekte i #5

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2005 af Duffy

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linien m og cirklen

cirklen: (x-2)^2+(y-0)^2=8
m: y=4x+2

Løsning:

(x,y)=(0,2) og (x,y)=(-12/17,-14/17)


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2005 af Duffy

Nu har jeg lagt et MAPLE-DUMP ud på nettet med løsningen.

Det er ærgerligt at man ikke kan sætte grafer og andet godt ind her da de fleste brugere skriver om matematiske emner, SÅ:

http://www.geocities.com/latam04/cirkel_til_linie.pdf


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2005 af Duffy

Alicante?? - kan du bruge min tegning?!

Duffy

Svar #11
08. januar 2005 af Alicante (Slettet)

lagde mig på sofaen efter indlæg nr.5 det er årsagen til jeg først svarer nu.
Tak for hjælpen til jer alle især til Duffy du er en engel.
mvh. Pia

Skriv et svar til: cirkel+linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.