Matematik

Nogen der kan hjælpe??

07. oktober 2009 af Njola (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Håber at der er nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål

1) vis, at 2 er nulpunkt i polynomiet f(x)=x3-4x2-4x+16

(jeg kan desværre ikke den til at opløfte men x skal opløftes i 3 og det første -4x skal opløftes i 2) 

2) grafen for den lineære funktion f(x)=3x+b går gennem punktet P(1,-4)

- bestem tallet b

3) for springhaler gælder, at deres vægt med god tilnærmelse er proportional med længde i 3. potens.

- indfør passende betegnelse, og opskriv en formel, der angiver vægten af en springhale udtrykt ved længden

håber meget der er nogen der kan hjælpe, det er det sidste jeg mangler af min aflevering


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

1) sæt 2 ind på x's plads. Giver udtrykket 0, har du vist at 2 er nulpunkt.

2) Indsæt dit punkt og isoler b.

3) Kig på hvad det vil sige at to størrelser er proportionale. Formlen står i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2009 af mathon

1) vis, at 2 er nulpunkt i polynomiet f(x) = x3- 4x2- 4x +16
    f(2) = 23- 4·22- 4·2 +16 = 8 - 16 - 8 +16 = 0
 


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.