Matematik
sandsynlighed
08. januar 2005 af
Englebassen (Slettet)
Jeg er lidt lost omkring dette emne, ville høre om nogle havde et forslag til hvad man kunne gøre.
1. I et andsynlighedsfelt sandsynlighedsfelt (U,P)er A oB hændelser. Det oplyses at:
P(A)=1/8 og P(A u B)=1/4
-bestem P(B), når A og B er uafhængige hændelser
-bestem P(B), når A og B er disjunkte hændelser
- Bestem P(B), når A(kan ikke lige lave det på computeren men dette tegn der skal være her er et u der ligger på siden med benene mod højre og to streger under) B
2
Der er givet et sandsynlighedsfelt med sandsynlighedsfunktion P. om hændelserne A og B gælder at
P(A)=0,5 og P(B lodret streg A) =0,6
-Beregn P(B\\A)
1. I et andsynlighedsfelt sandsynlighedsfelt (U,P)er A oB hændelser. Det oplyses at:
P(A)=1/8 og P(A u B)=1/4
-bestem P(B), når A og B er uafhængige hændelser
-bestem P(B), når A og B er disjunkte hændelser
- Bestem P(B), når A(kan ikke lige lave det på computeren men dette tegn der skal være her er et u der ligger på siden med benene mod højre og to streger under) B
2
Der er givet et sandsynlighedsfelt med sandsynlighedsfunktion P. om hændelserne A og B gælder at
P(A)=0,5 og P(B lodret streg A) =0,6
-Beregn P(B\\A)
Svar #1
08. januar 2005 af 404error (Slettet)
I din bog står sikkert anført en lang række elementære regneregler for sandsynligheder. Det er derm, du skal bruge her. F.eks. gælder at hvis C er fællesmængden af A og B, da er
P(A U B) = P(A)+P(B)-P(C).
Specielt hvis A og B er uafhængige
P(C) = P(A)*P(B).
Heraf er det let at løse 1.1. Resten af opgaverne løses i samme stil - brug de elementære egenskaber ved sandsynligheder (og slutteligt i 2, definitionen på betinget sandsynlighed).
P(A U B) = P(A)+P(B)-P(C).
Specielt hvis A og B er uafhængige
P(C) = P(A)*P(B).
Heraf er det let at løse 1.1. Resten af opgaverne løses i samme stil - brug de elementære egenskaber ved sandsynligheder (og slutteligt i 2, definitionen på betinget sandsynlighed).
Svar #2
08. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Bemærk specielt, at såfremt A og B er disjunkte, da vil snitmængden (fællesmængden)
C = Ø
og idet P(Ø) = 0, har vi i dette tilfælde (jf. #1), at
P(A U B) = P(A) + P(B)
hvoraf P(B) let findes.
//Singularity
C = Ø
og idet P(Ø) = 0, har vi i dette tilfælde (jf. #1), at
P(A U B) = P(A) + P(B)
hvoraf P(B) let findes.
//Singularity
Skriv et svar til: sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
