Fysik

Faldtid og acc.

11. oktober 2009 af BeautyGeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har et par opg., som jeg håber der er en der kan hjælpe mig med.

1. En sten falder 65 m fra toppen af Det skæve tårn i Pisa. Der er ingen luftmodstand.

a) Hvor lang tid varer det, før stenen rammer jorden?

b) Beregn den fart, hvormed stenen rammer jorden?

Hvilke formler skal jeg bruge?

2. Et tog kører ind på en station med hastigheden 10,2 m/s

Det standser med konstant acc. i løbet af 20 s.

a) Beregn acc.

Skal jeg da bare sige 10,2/20?

b) Beregn bremselængden.

Hvilken formel bruger jeg der?

Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af mathon


1. En sten falder 65 m fra toppen af Det skæve tårn i Pisa. Der er ingen luftmodstand.

a) Hvor lang tid varer det, før stenen rammer jorden?

isoler t af
h = ½·g·t2

b) Beregn den fart, hvormed stenen rammer jorden?

v = g·t = √(2·g·h)

2. Et tog kører ind på en station med hastigheden 10,2 m/s

Det standser med konstant acc. i løbet af 20 s.

a) Beregn acc.

a = (v-vo)/t       (v = 0)

b) Beregn bremselængden.

2·a·Δs = v2 -vo2     (v = 0)


Skriv et svar til: Faldtid og acc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.