Fysik

Storopgave: Resist. af kobbertråd.

11. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Er der nogen herinde som ved hvordan resistansen (R) af en kobbertråd afhængerr af temp.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

R-R0 = R0*a*(T - T0), hvor T0 er referencetemperaturen og R0 er modstanden ved den temperatur a er temperaturkoeffecienten, der for kobber er 4,3*10-3 (K-1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at sammenligne med længdeudvidelse m.v.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2009 af mathon

i din bog er du måske støt på den
på formen:


R = Ro(1+α·t)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2009 af mathon

støt →  stødt


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2009 af mathon

i databøger ofte opgivet
som

Rt = R20(1+α·(t-20C))     med α20 = 6,8·10-3 C-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2009 af ansy (Slettet)

formlen som mathon henviser til er følgende: e-formel.dk


Svar #7
11. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Tak for svaret alle sammen - men jeg skal skrive det som TEKST? Ikke som formel..

Evt. nogle som kan hjælpe med det..


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan skrive sådan her:

De fleste fysiske egenskaber afhænger af temperaturen, modstanden i en kobbertråd er ingen undtagelse.  Relationen mellem temperatur og modstand i en kobbertråd (og i det hele taget for de fleste metaller) er tæt på at være lineær, faktisk fra 0 K til over 1200 K. Det er lige meget, om du bruger Kelvingrader eller Celcius, som du kan se. Temperaturkoeffecienten er valgt, så den giver den bedste tilnærmelse med foretagne forsøg. Det er altså en empirisk lov.


Svar #9
11. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Tak endnu en gang Erik! Du utrolig behjælpelig!


Skriv et svar til: Storopgave: Resist. af kobbertråd.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.