Fysik

Kuglens fart

13. oktober 2009 af BeautyGeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Geværkuglers fart:

Dybden er proprotional med kuglen Ekin

Kugle 1: 10 g , 140 m/s , 7,8 mm ind i voksen.

Kugle 2: 10 g , v = ? , 12,3 mm ind i voksen.

Hvordan finder jeg den anden kugles fart?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Divider ligningerne:

0.5*m2*v22  = k*d2  

0.5*m1*v1 = k*d1

med hinanden.


Svar #2
13. oktober 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Hmm, hvad er det helt præcist jeg skal dividere? Er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

#1

Divider ligningerne:

0.5*m2*v22  = k*d2  

0.5*m1*v1 = k*d1

med hinanden.

(0.5*m2*v22)/(0.5*m1*v12) = (k*d2)/(k*d1)  isoler nu v2


Skriv et svar til: Kuglens fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.