Matematik

polær kurve

13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal til at tegne plan regionen som er grænset op af en given polær kurv r=f(θ), α≤θ≤β, og "stråler" θ=α og θ=β.

på engelsk:

sketch the plane region bounded by the given polar curve r=f(θ), α≤θ≤β, and the rays θ=α og θ=β.

jeg har følgende opgaver

1. r=θ, 0≤θ≤π

3. r= 1/θ, π≤θ≤3π

jeg har seriøst ingen anelser om hvordan de skal tegnes, så håber der er nogen der kan forklar mig hvordan dette meget irriterende ting skal gøres...

kærlig hilsen pernille :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af peter lind

Du skal finde en række punkter på kurven. Du vælger et eller andet θ finder r. Derefter bruger du formlerne fra dit forrige indlæg til at finde x og y. Eks: vælg θ=0, så er r=0 (opgave 1) og x=r*cos(θ) = 0*1 = 0, y = r*sin(θ) = 0*0 = 0. Punktet bliver så i rektangulære koordinater (0, 0)


Svar #2
14. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

meget fyldestgørende hjælp, tusinde tak søde peter lind ::):)


Skriv et svar til: polær kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.