Fysik

HJÆÆÆÆLP

14. oktober 2009 af julie2006 (Slettet)

Et legetøjstog kører med konstant hastighed. Toget vejer 340g og trækker to vogne der vejer 78g hver.

a)Forklar hvorfor den resulterende kraft er nul?

friktionskraften på både tog og vogne sættes til 0.005 gange tyngdekraften.

b)Find den trækkraft motoren skal levere.

c)Hvor stort arbejde har trækkraften udført når toget har 25m?

d)Find trækkraften på hver vogn.

Koblingen mellem toget og vognenehopper af og vognene standser på 74cm

e)hvilken fart havde toget da koblingen hoppede af?

Håber der nogen der kan hjælpe, ved slet ikk hvordan man regne det ud...

På forhånd 1000tak!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2009 af Snick (Slettet)

a) fordi toget bevæger sig med en konstant hastighed


Svar #3
15. oktober 2009 af julie2006 (Slettet)

nej ikk rigtigt :(

Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2009 af mathon

Fgnid = µ·m·g

Fres = Ftræk + Fgnid = 0

2·a·Δs = v2 - vo2      (v = 0 og a = -µ·g)


Svar #5
15. oktober 2009 af julie2006 (Slettet)

hva så med de andre spørgsmål?


Svar #6
16. oktober 2009 af julie2006 (Slettet)

please, er der nogle der kan forklare det til mig. Kan ikk rigtig se hva jeg ska gøre, sidder med adskillige formler :(


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.