Matematik

vektor

15. oktober 2009 af AAAB (Slettet)

hey,

Om to vektorer a og b gælder

/a/ = 2     /b/ = 3      og   /a+b/ = 3

Beregn gradtallet for vinklen mellem a og b

Mit bud er følgende

v = cos-1(3 / 2*3) = 60 grader

ps. over bogstaverne a og b er der er pil.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af mathon

V = cos-1[a2+b2-|a+b|2]/(2ab)

V = cos-1((22+32-32)/(2·2·3) = cos-1(1/3) = 70,53°


Svar #2
15. oktober 2009 af AAAB (Slettet)

okay, det forstår jeg godt.

Men så har jeg en anden opgave der driller

to vektorer a og b gælder, at

(2a-b)*(a+b) = 45     /a/ = 6     /b/ = 5       a * b = -2

Beregn gradtallet for vinklen mellem a og b?
 

er det på samme måde eller


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.