Matematik

Kontinuitet for f(x) = 6/x-3

16. oktober 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej kloge hoveder :)

Har siddet og rodet lidt med en funktion, kigget på hvordan den så ud vha. Graphmatica.

Jeg skal undersøge om funktionen er kontinuert for alle værdier af x.

Funktionen er : f(x) = 6 / x - 3

Håber i kan/vil hjælpe mig, for kommer ikke videre i dag selv :)

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2009 af Isomorphician

Hvilket tal må du ikke dividere med? Og hvilket tal opfylder at nævneren er lig dette tal?


Svar #2
16. oktober 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Jamen det ville være 0 :)

Og så må svaret være 3. ?

Skal man sætte de x-3 i parantes ? Ellers tager lommeregneren bare 6 og dividere med 3. og så får man -1. ?

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2009 af Isomorphician

Svaret er at f(x) ikke er kontinuert for x = 3 (da x - 3 = 0 <=> x = 3)

Tegn grafen og du vil se det.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Funktionen er ikke defineret for x=3, hvorfor den ikke er kontinuert for alle værdier af x.


Svar #5
16. oktober 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Ja det havde jeg også fundet ud af, men blev i tvivl da jeg legede med Graphmatica.

Da jeg brugte koordinatberegningen. her indtastede jeg x = 3 og y-værdien er -1..

Må den da ikke være negativ i y-værdi ?

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. oktober 2009 af Isomorphician

#5: Det er fordi du har tastet forkert ind.

f(3) = (6/3) - 3 = 2 - 3 = -1

som i stedet skal hedde:

f(3) = 6/(3-3) = 6/0


Svar #7
16. oktober 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Ja det kan jeg se.

Hmm.

Når jeg kigger på grafen så er f(3) = -1

Vedhæftet fil:screenshot.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #8
16. oktober 2009 af Isomorphician

Sæt nævneren i en parentes:

f(x) = 6/(x-3)


Svar #9
16. oktober 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Okay tusind tak for jeres hjælp !

Mvh. Kenn.


Skriv et svar til: Kontinuitet for f(x) = 6/x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.