Matematik

vektorer i rummet

17. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

Hvis jeg har en ligning for et  plan på normalform, hvordan laver jeg det så om til parameterform???

fx : ax+by+cz=d    <=>  (x,y,z)=(xyz)*s+(xyz) .....


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2009 af peter lind

Find 2 punker P1 og P2 på linien. Dette gøres nemmest ved at sætte 2 af variablene = 0. Sætter du for eks. x=y=0 bliver z=d/c for c ≠ 0 så (0,0, d/c) er et punkt på linien. Vektoren P1P2 er retningsvektor.


Svar #2
17. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

så hvis:   

a=-0,64x-0,61y-0,46z=-0,66

P1P2= (0,0,-1,43)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af peter lind

Nej. Du har fundet et punkt på linien altså P1 eller P2. Du skal finde 2


Svar #4
17. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

#1

Hvordan regner jeg  s og t?

Det skal siges opgaven lyder på, at finde ud af om punktet P=(2,3,6) ligger i planen?

P1=0,0,d/c

P2=?

fx: (xyz)=(xoyozo)+s(P1xP1yP1z)+t(P2xP2yP2z) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af peter lind

Jeg har sovet lidt i det. Jeg læste det som en linie ikke som en plan. Så skal du finde et punkt til og en retningsvektor til; men princippet er det samme. Hvis du kun skal vise at P ligger i planen er det en stor omvej at finde en parameterfremstilling. Sæt koordinaterne til punktet ind i din ligning. Hvis ligningen er opfyldt ligger  punktet i planen.


Svar #6
17. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

#5
Så man kan atlså blot solve ligningen på normalform til ens punkt P, hvorefter dette ville give mig følgende overensstemmelse, hvis Pny=P ligger punktet P i planen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2009 af peter lind

Du skal ikke "solve" noget som helst. Du skal sætte punktets koordinater ind i liniens ligning.


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.