Matematik

beregning af længden på en højde

17. oktober 2009 af Ørts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her og er gået i stå med en matematik aflevering..

opgaven lyder sådan: Beregn længden af højden hACB vinkel ACB

Vinklerne: A: 35, B: 50,81 C: 94,19
a = 5,18 - b = 7 - c = 9

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal beregne længden af højden.

Håber der nogen der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af mathon

hvad betyder hACB ?

højder angives sædvanligvis
sim

ha, hb og hc


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2009 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med hACB. Der findes flere metoder til at finde højden for eks. gælder der for arealet a= ½*grundlinie*højde = ½*a*b*sin(v), hvor v er den mellemliggende vinkel. 


Svar #3
17. oktober 2009 af Ørts (Slettet)

det er linjen der hedder hACB

Det er i en trekant :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2009 af mathon

vinkel ACB = vinkel C = 94,19°


din notation "halter"


Svar #5
17. oktober 2009 af Ørts (Slettet)

Ja, det gør den..
men hvordan regner jeg så længden ud på min højde ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2009 af mathon

hvilken højde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2009 af mathon

T = ½·b·c·sin(A) = ½·7·9·sin(35°) = 18,0677

2T = 36,1353

ha = 2T/a = 36,1353/5,18  ≈ 6,98
hb = 2T/b = 36,1353/7      ≈  5,16
hc = 2T/c = 36,1353/9      ≈  4,02
 


Svar #8
18. oktober 2009 af Ørts (Slettet)

#6

Højden der går fra vinkel ACB til linjen c.

#7

Er det højden du har regnet der ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2009 af mathon

...kan ikke svare på et gentaget notationsmæssigt forkert spørgsmål

hvad med, om du fik lært dig at notere højder korrekt?


Svar #10
18. oktober 2009 af Ørts (Slettet)

Det er sådan jeg har fået noteret det i min opgave.. - som jeg heller ikke forstår..


Skriv et svar til: beregning af længden på en højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.