Fysik
Fysikopg - (Røngten)stråling
09. januar 2005 af
Bella (Slettet)
Hej
Jeg håber der er en der vil hjælpe mig med at se om jeg har regnet rigtig og så måske give mig et fingerpeg mht. de to sidste opgaver.
Min opgave lyder:
1)En højspændningsforsyning på 7000 V anvendes til at accelerere elektroner. Der kan opstå bremsestråling. Hvad ville frekvensen af sådan en stråling maksimalt kunne blive?
2) Hvilken type stråling er der tale om?
3) Hvorfor kan spændningsforsyningerne mon ikke afgive fx 25.000 V?
1)
fmax=(U*e)/h
fmax=(7000V*(1,602*10^-19)C)/(6,626*10^-34)J*s
fmax=1,692*10^18Hz
2)
Hvor finder jeg dette henne? Står der ikke i opgaven at det er bremsestråling eller hvad?
3)
Er det fordi strålingen ville blive for stor?
Jeg håber der er en der vil hjælpe mig med at se om jeg har regnet rigtig og så måske give mig et fingerpeg mht. de to sidste opgaver.
Min opgave lyder:
1)En højspændningsforsyning på 7000 V anvendes til at accelerere elektroner. Der kan opstå bremsestråling. Hvad ville frekvensen af sådan en stråling maksimalt kunne blive?
2) Hvilken type stråling er der tale om?
3) Hvorfor kan spændningsforsyningerne mon ikke afgive fx 25.000 V?
1)
fmax=(U*e)/h
fmax=(7000V*(1,602*10^-19)C)/(6,626*10^-34)J*s
fmax=1,692*10^18Hz
2)
Hvor finder jeg dette henne? Står der ikke i opgaven at det er bremsestråling eller hvad?
3)
Er det fordi strålingen ville blive for stor?
Skriv et svar til: Fysikopg - (Røngten)stråling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
