Matematik

Hvordan kan man se på forskellige funktioner om den er aftagende, voksende eller konstant.

18. oktober 2009 af 1846 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man se på forskellige funktioner om den er aftagende, voksende eller konstant.

Jeg ved følgende:

f(x)=ax+b, hvis a>0 er funktionen voksende.

f(x)=b*ax, a>1 er funktionen voksende, hvis a<1 er funktionen aftagende.
 

jeg har en der lyder sådan
f(x) = 3•x 1,5

hvordan gør man ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af peter lind

Find f'(x). Hvis f er voksende er f'(x)>0, hvis f er aftagende er f'(x)<0


Svar #2
18. oktober 2009 af 1846 (Slettet)

hvordan finder man f(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af mathon

f '(x) = 3·1,5·x1,5-1 = 4,5x0,5 = 4,5√(x)      x≥0


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=450164#450218


Svar #5
18. oktober 2009 af 1846 (Slettet)

hvorfor har du skrevet f 1(x) istedet for f(x)

er det derfor at du kun trækker 1 fra i potensen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. oktober 2009 af mathon

ikke 1 men "mærke"

med dit spørgsmål forstås det,
at du endnu ikke har lært at differentiere


Svar #7
18. oktober 2009 af 1846 (Slettet)

hvis jeg vidste det ville jeg nok IKKE spørger vel ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

f(x) = 3•x 1,5    omskriver  forbehold x≥0

f(x)=3x*√x

y=3x er voksende for x foksende

z=√x er voksende for x voksende   

da både y og z er voksende er y*z også voksende      

y*z=f(x)

        


Skriv et svar til: Hvordan kan man se på forskellige funktioner om den er aftagende, voksende eller konstant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.