Musik

The Beatles antal sange?

19. oktober 2009 af Saibot74 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej med jer!

Jeg er i gang med en opgave om The Beatles, og jeg har ingen anelse om hvor mange sange de egentlig har skrevet. Nogen som ved det? Det ville være meget rart at få at vide. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. oktober 2009 af Cedric (Slettet)

Jeg tror ikke der er noget præcist antal af sange, fordi der er bootlegs, demoer o.s.v. som man endnu ikke ved om man skal regne med som officielle udgivelser. Men de har ihvertfald lavet over 200 sange.


Brugbart svar (3)

Svar #2
19. oktober 2009 af Pettson

I Bibliotekernes Netguide (der indeholder henvisninger til kvalitetsvurderede hjemmesider) har jeg fundet en henvisning til hjemmesiden The Internet Beatles Album. Hvis du her holder cursoren over feltet 'Beatles recordings' i bjælken øverst og klikker på 'Song Title Cross Reference', kommer du til en side, der bærer overskriften Beatles Song Cross Reference (Compiled by Dave Haber. Updated November 21, 2004). Her ser du en laaang liste over indspillede sangtitler (men ikke nødvendigvis egne kompositioner!) - og for hver enkelt er der henvisninger til albums, singles, EPs og CDs, der indeholder den pågældende sang. Tæl selv, hvor mange sange, der er!

Men egentlig spurgte du jo om, hvor mange sange The Beatles har skrevet (tekst og/eller melodi).

Hjemmesiden allmusic omfatter en kolonne, der hedder 'Composer', og den kunne du jo prøve at lege lidt med (man kan sortere skiftevis stigende og faldende ved at klikke på kolonneoverskriften). Som du kan se, er det personer, der er anført, ikke grupper, så du må i gang med at tælle op for hvert af de enkelte medlemmer (og huske at eliminere de sangtitler, der optræder både på Lennons og McCartneys lister :o)
Hvis du søger gruppen The Beatles og vælger Songs + All songs, fylder listen 14 sider.
Hvis du søger gruppen The Beatles og vælger Songs + Songs composed by, omfatter listen 3 titler (og det tror jeg, skyldes fejlbehæftede registreringer).
Hvis du vælger Advanced search + Pop + Song + Composer+composer, skriver 'lennon' og 'mccartney', vælger 'Lennon, John' og 'McCartney, Paul', klikker Submit og venter, fylder lister 156 sider - men så kan du også se hver enkelt indspilning i en linie for sig ...
Prøv at arbejde med allmusic, så du lærer, hvordan og til hvad man kan bruge den.

Har du været på biblioteket og fundet de bøger, der omhandler The Beatles? Måske står svaret på dit spørgsmål i én af dem ...


Svar #3
19. oktober 2009 af Saibot74 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det må jeg kigge på! :-)


Brugbart svar (3)

Svar #4
19. oktober 2009 af heypresto (Slettet)

The beatles har skrevet over 300 sange.

men her er et link, over de mest "brugte" :)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Beatles_songs


Skriv et svar til: The Beatles antal sange?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.