Fysik

M32: Rutschebane

19. oktober 2009 af m-lauridsen (Slettet)

Hejsa.

Jeg sidder fuldstændig fast i denne opgave, håber der er nogen der kan hjælpe, evt med hints, så jeg kan forstå det.

Turen i en bestemt rutschebane starter med et lodret fald fra 60 meters højde

a) beregn den største fart, som en passager herved kan opnå ved jord overfladen. går herunder rede for de relevante antagelser

Den lodrette del af rutschebanen fortsætter over i en stykke hvor banen er cirkelformet. Idet vognen passerer det laveste punkt kan dens bevægelse betragtes som en del af en jævn cirkelbevægelse med radius 27,1m farten i det laveste punkt er ca. 31 m/s

b) beregn størrelsen af den lodrette acceleration, som en passager udsættes for, når det laveste punkt passeres.

efter passagen af det laveste punkt kører vognen op ad en 55m lang bakke. bakken ender i en højden 35 m. ved toppen af bakken har vognen en fart på 8,7 m/s. vognen med passagere vejer tilsammen 1850kg men vognen kører op ad bakken, kan gnidsningskraften Fgnid på vognen antages at være konstant

c) Bestem størrelsen af Fgnid

På forhånd tak :D


Svar #1
19. oktober 2009 af m-lauridsen (Slettet)

slet ikke nogen der kan hjælpe?


Svar #2
19. oktober 2009 af m-lauridsen (Slettet)

Jeg mangler bare en formel til opg a og b...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af Mickey4 (Slettet)

a)

s=1/2*a*t^2

isoler t og indsæt i:

v=a*t

b)

F=v^2*m/r ⇔ a=v^2/r


Skriv et svar til: M32: Rutschebane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.