Matematik

HJÆLP TAK - Differential regning

19. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej :-) Jeg sidder lige og bokser med den her opgave. Har kigget på den i et stykke tid, men kommer ikke rigtig nogen vegne, så håbede at kunne få ldit hjælp.
Opgaven lyder således:

Den linje, der står vinkelret på tangenten i dens røringspunkt med grafen, kaldes en normal til grafen i punktet.
Bestem en ligning for normalen til grafen for f i punktet (4,f(4)), når f(x) = ½x + 2√x

Det kunne være dejligt med noget hjælp.
Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af Isomorphician

Hvor går du i stå?


Svar #2
19. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jamen, bare helt fra starten. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal begynde med - eller hvordan jeg skal begynde.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

har du hældningskoeffecienten α, så er hældningskoeffcienten for den vinkelrette = -1/α


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2009 af Isomorphician

#2: Kender du til tangentligningen?

f(x) = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Svar #5
19. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jamen hvordan finder jeg hældningskoefficienten her?
Det skal lige siges, at jeg lige er begyndt at have om differential regning


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2009 af Isomorphician

Hældningen findes ved at finde f'(4).

Hvis f(x) om skrives til:

f(x) = ½x + 2x0,5

kan du så finde f'(x)?


Svar #7
19. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jamen, så er det der jeg skal bruge de der formler.
Men ved ikke om det er 2ax+b jeg skal bruge? :-)
Fordi du bruger jo 2ax+b når ax2 + bx + b, men det er jo ikke helt tilfældet her


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2009 af Isomorphician

Du skal bruge formlen:

f(x) = kxn  => f'(x) = knxn-1

I din opgave bliver det:

f(x) = 0,5x + 2x0,5

=>

f'(x) = 0,5 + x-0,5

f'(4) kan nu findes.


Svar #9
19. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Eller skal jeg bare sætte 4 ind? - så det vil sige at der er 6?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning.

Så er det tid til Robinson!

Vedhæftet fil:Normalen.png

Svar #11
19. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

til din vedhæftet fil, kan jeg ikke se hvordan du har udreget y = f(4) = 6?
Hvordan finder du ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

f(4) betyder at du finder y-værdien når du indsætter x = 4 i funktionen.


Svar #13
19. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Ja, det ved jeg godt.
Men hvordan finder du af, at den skal være 6? (-:


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg gentager lige.

f(4) betyder at du finder y-værdien når du indsætter x = 4 i funktionen


Skriv et svar til: HJÆLP TAK - Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.