Fysik

serieforbindelse plzzz hjælp haster meget

19. oktober 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. kan nogen hjælpe mig med dette opg:

En juletræskæde til indendørs brug består af 16 pærer forbundet i serie. Seriekoblingen forsynes med 220V vekselspænding.

a) hvor stort er spændingsfaldet over den enkelte pære?   (Skal man sige 220v:16 pære ?? fordi jeg har hørt at U=U1+U2 hvis det er 220V:16pære så bliver U1 og U2's spænding ens!?skulle U1 og U2 ikke være forskellig fra hinanden??

der står desuden også at når kæden er tændt, omsættes der elektrisk energi med en effekt på 48W.

b) hvor stor er effekten i en pære?     (og hvad nu hvis den var en parallel kobling, hvordan fandt man så effekten?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2009 af mathon

b)
serie:  Ppære              = (48 W)/16

parallelt: Ppære           = U2/Rpære = (2202 Ω·W)/Rpære


Skriv et svar til: serieforbindelse plzzz hjælp haster meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.