Engelsk

Gramatiske regler: Engelsk

20. oktober 2009 af Frederik 2202 (Slettet)

Jeg er ved at skrive at skulle starte på en engelsk stil men er kommet i tivl om grammatikken og har derfor valg at lave en "huskeseddel" med  engelske gramatiske regler.

Bare kom med bud på forskellige regler
 

På forhånd tusind tak.

//Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

det tager laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang tid frederik...

søg på google...der kan du 100 % finde en huskeseddel med gramatiske regler.....


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2009 af Stygotius (Slettet)

 sku'   vi sige "grammatiske" ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

lige præcis....

i øvrigt: meget morsomt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2009 af Stygotius (Slettet)

 Gramm. regler kunne være:

1.  -altid ing-form efter en præposition   (she was accused of stealing, I look forward to seeing you)

2.  -s på verberne i nutid, ental, 3.pers.

3.  ingen artikel ved navneord som betegner et begreb  (life, death, beauty, ignorance)

4.  en apostrof skal stå der hvor der mangler noget (hasn't = has not (o'et mangler) ,  isn't = is not, don't = do not)

5.  aldrig komma foran "that"

6.  altid komma foran   "but"

7.  næsten altid subjektet før verballeddet

8.  simpel tid ved noget man altid gør

9.  udvidet tid ved noget der er ved at ske i et  bestemt tidsrum (Uafsluttet handling i en afgrænset periode)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2009 af backus (Slettet)

I slutningen af denne vejledning til engelsk paper finder du 20 grammatiske regler med eksempler, som du skal være særligt opmærksom på. De er skrevet op som en tjekliste, som du kan gå igennem, når du har skrevet din stil.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2009 af rakijovic

1 og 5 er en sandhed med modifikation -- et verbum skal fx ikke være i -ing-form hvis 'to' er infinitivmarkør.

Man kan sagtens have komma foran 'that' hvis dette 'that' indleder en parentetisk relativsætning.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. oktober 2009 af Stygotius (Slettet)

a) Kommentarerne til regel 1 er det rene nonsens.Der bliver ikke talt om infinitiv her, men om en præposition + gerundium.  I eksemplet er   "to"  ikke en infinitivmarkør, men en præposition.

b) Man burde vide at  "that"  ALDRIG bruges foran en parentetisk relativsætning.

Der er således ikke tale om "sandhed med modifikation", men om faktuelle oplysninger.

.............................................

Det er pinligt, og katastrofalt for dem der har brug for hjælp, når nogen så gerne vil udtale sig om engelsk sprog uden at have den nødvendige viden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2009 af rakijovic

Enig, min ven -- jeg ville blot understrege at 'to' ikke altid er en præposition, hvilket nogle ellers kunne begynde at tro.

Hvad 'that'-polemikken angår; mea maxima culpa. Jeg tænkte mig ikke helt om. Manglende dosis formiddagskaffe.

(Og så fik Magister Stygotius langt om længe det sidste ord. Håber han er tilfreds.) ;)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2009 af Stygotius (Slettet)

 nije tvoja problema !


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2009 af rakijovic

Miran, mali...

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Gramatiske regler: Engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.