Matematik

Trigonometri

20. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave:

En byggegrund har form som en firkant ABCD, hvor vinkel A = 80 º , vinkel B = 60 º, vinkel c = 105º, |AD| = 21 m og |AB| = 50 m.

a) Tegn en model af byggegrunden, og bestem længden af diagonalen BD.

b) Bestem arealet af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af Isomorphician

a) Brug cosinusrelation til at finde |BD|

b) Brug sinusrelation til at finde C, og dermed også vinkel A i ABC. Benyt derefter at Areal = ½*b*c*sin(A).


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.