Matematik

beregn vinkel

21. oktober 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvis der var en der kunne vise hvordan man laver denne.

Beregn den spidse vinkel, som tangenterne til grafen for den naturlige logaritmefunktion i punkterne (2,ln2) og (6,ln6) danner med hinanden

På forhånd super mange tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af peter lind

Brug at hældningskoefficienten til tangenten i (x0), f(x0) er f'(x0)


Svar #2
21. oktober 2009 af lbhijæææ (Slettet)

hvordan præcis?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af peter lind

Du skal finde f'(x0) i de to punkter. Dette er hældningskoefficienten for tangenterne og = tangens af vinklen mellem x aksen og tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af mathon

ln'(x) = x-1

benyt
formlen:
tan(Vspids) = |a1 - a2/|1+a1·a2|                  for a1·a2 ≠ -1

tan(Vspids) = |2-1-6-1|/|1+2-1·6-1| = (1/3)/(13/12) = (4/13)

Vspids =tan-1(4/13) ≈ 17,10º


Skriv et svar til: beregn vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.