Matematik
Parameterfremstilling og vektorer
10. januar 2005 af
flee (Slettet)
I planen er givet et begyndelsespunkt O. Et punkt P(x,y) bevæger sig i planen, således at det til det tidspunkt gælder, at x = 2t+3 og y=t^2+4
Jeg skal bestemme de tidspunkter, for hvilke vektor OP er parallel med hastighedsvektoren i P.
Bare et hint, hvis det kan lade sig gøre :)
Jeg skal bestemme de tidspunkter, for hvilke vektor OP er parallel med hastighedsvektoren i P.
Bare et hint, hvis det kan lade sig gøre :)
Svar #1
10. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Med begyndelsespunktet O(0,0) og et punkt P, hvis koordinater til tiden t er beskrevet ved koordinatfunktionerne
x(t) = 2t + 3 (1)
y(t) = t^2 + 4 (2)
så er OP stedvektor for punktet P, og koordinatsættet til vektor OP er netop beskrevet ved koordinatfunktionerne (1) og (2). Hastighedsvektoren i P har som sine koordinater de afledede af (1) og (2). Prøv at fortsætte herfra.
//Singularity
x(t) = 2t + 3 (1)
y(t) = t^2 + 4 (2)
så er OP stedvektor for punktet P, og koordinatsættet til vektor OP er netop beskrevet ved koordinatfunktionerne (1) og (2). Hastighedsvektoren i P har som sine koordinater de afledede af (1) og (2). Prøv at fortsætte herfra.
//Singularity
Skriv et svar til: Parameterfremstilling og vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
