Matematik

andengradspolynomium bestem a

21. oktober 2009 af nesednyk17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Jeg kan ikke finde ud af at finde a

Jeg vil pruge nulpunkterne (solve)

Spørgsmålet lyder sådanne

Andengradsligning ax2+(a+2)x-3=o har netop en løsning. Bestem a.

Jeg har skrevet :

F har nulpunkterne

solve(ax2+(a+2)x-3=0,x)

Når jeg har gjort det skriver lommeregneren bare esc( d en siger at det kan man ikke)

Hjælp :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

det kan den heller ikke....du kan jo ikke finde dine nulpunkter når du i funktionen har 2 ubekendte....??

hos mig vil den kun isoler x.....

solve(0=ax^2+(a+2)*x-3,x)  

x = .....

husk at bruge parenteserne rigtigt og det rigtige komma til sidst(når du fortæller lommeregneren at den skal isolere x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2009 af mathon

kravet er
d = (a+2)2 - 4a(-3) = 0

solve((a+2)^2+12a=0,a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af Isomorphician

For at ligningen skal have én løsning skal diskriminanten være lig 0.


Svar #4
21. oktober 2009 af nesednyk17 (Slettet)

Hej igen jeg har fået det til

x= -1,75621 or x ,427056 er det rigtigt?

:0D


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2009 af mathon

a = -0,254033  v  a = -15,746


Skriv et svar til: andengradspolynomium bestem a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.