Matematik

Stumpvinklet trekant

21. oktober 2009 af zyzrack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en stumpvinklet trekant ABC.

jeg får oplyst at vinkel A 40º siden |AB| er 5 og siden |BC| er 7

jeg skal beregne vinkel C og siden |AC|

Hjælp(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Isomorphician

Tegn en skitse.

Kig derefter på sinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af mathon

sin(C)/5 = sin(40°)/7  og C<40°    over for en mindre side ligger en mindre vinkel

C = sin-1(5·sin(40°)/7)

b = 5·cos(40°) + 7·cos(C) > 7     over for en større vinkel ligger en større side


Skriv et svar til: Stumpvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.