Matematik

trekant

21. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel A = 53,8º og siden AB = 5,5. Arealet af ABC er 24,4

a) Bestem siden AC og siden BC.

Er der nogen der kan hjælpe med opgaven? (også selvom i ikke kan se figuren?)

AC = b og BC = a

Den givne side AB = 5,5 = c


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Find højden på AB ved hjælp af arealformelen

h=AC*sin53,8 find AC

højdens fodpunkt kaldes D

find AD ved hjælp af phytagoras og derefter DB=AB-AD

Find BC ved hjælp af phytagoras


Svar #2
21. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Er der ikke en anden måde man kan gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af amee23 (Slettet)

 Du kan også bruge arealformlen: T=0,5·a·b·sinC, og på den måde finde AC

Og bruge cosinusreationerne til at finde BC.


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. oktober 2009 af exatb

A = 1/2 * b * c * sinA

b = A/(0,5 * c * sinA)

b = 24,4/(0,5 * 5,5 * sin53,8)

b = 11  (AC)

a^2 = b^2 + c^2 - 2 * b * c * cosA

a^2 = 11^2 + 5,5^2 - 2 * 11 * 5,5 * cos53,8

a^2 = 79,78

a = 8,93 (BC)


Svar #5
21. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Tusind tak til jer alle det hjalp virkelig meget! :D (specielt tak til neard fordi jeg har gjort det på samme måde og fået samme resultater!) :D


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.