Matematik

Linjer y = 2x

21. oktober 2009 af Youseff (Slettet)

Jeg har fået en opgave hvor følgende står.

Tegn følgende linjer i det samme koordinatssystem.

y = 2x                  y = 2x + 2

y = -2x                y = -2x + 5

Jeg ville gerne høre hvordan jeg tegner dem ind er helt blankt har aldrig nogensinde haft om dette emne, men jeg ved det kaldes en forskrift.

Forklar gerne grundigt og simpelt hvis muligt tak i forvejen.

Har også en anden opgave ......   Afgør hvor hver af følgende linjer, hvad værdien af a og b er

y = 3x - 2 1/2                     y= -1/3x + 4,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af rany (Slettet)

Du kan lave en silleben, beregne nogle punkter, ved at sætte nogle tilfældige x-værdier på x's plads i forskriften og derved beregne nogle y-værdierne ud. Lave en koordinatsystem og indsætte punkterne (p) ind.

fx:

x = 3 (sættes ind i forskriften i forskriften på x's plads)

y = 2x + 2 <-> y = 2*3 + 2 = 8

p = (3;8) (sættes nu ind i koordinatsystemmet)

Forskrift for en lineær funktion er y=ax+b, så er det bare om at aflæse a og b :)

Håber det hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af amee23 (Slettet)

 Forklaring på en anden måde:

ved y=ax +b:

a står for hældningen af grafen, hvilket betyder at når du går et hak til højre, skal du gå a gange op.
b står for hvor på y-aksen linjen skærer.

Så ved y=2x, starter du i punktet (0,0) (da b=0). Derefter går du et hak til højre, og 2 hak op og sætter et punkt der. Dette fortsætter du med at gøre indtil du har nok punkter til at danne en linje.

I næsten opgave er:

y = 3x - 2 1/2

a=3 og b= - 2 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning 

Vedhæftet fil:plots.png

Skriv et svar til: Linjer y = 2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.