Matematik

8. Egyptiske matematik

22. oktober 2009 af HeNiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her skal man altså regne alle tre opgaver ?
(klippet fra en meget berømt Papyrus rulle: Papyrus Rhind)
 

1) Hvad skal man addere til ¼ + 1/8 + 1/10 + 1/30 + 1/45 for at få 2/3?
2) Et kvantum hvis tredjedel og fjerdedel adderes til det, bliver 2. Hvor stort er kvantummet?
3) Del 100 brød mellem ti mænd, når tre skal have dobbelt portion.

Jeg forstår det virkelig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

1)

¼ + 1/8 + 1/10 + 1/30 + 1/45 +x= 2/3                 gang med 45 i alle led og løs ligningen, husk resultatet skal være en brøk

2)

x+x/3+x/4=2              ang med 12 i alle led og løs ligningen

3)

x brød til hver

(10+3)x=100

løs ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis jeg ikke tager meget fejl, har de gamle egyptere haft nogle smarte regneregler, som du vil kunne finde i din matematikbog og som vik kunne bringe dig nemmere til de ønskede resultater.

Jeg har ikke disse regneregler, så du kommer selv til at gøre arbejdet. beklager


Svar #3
22. oktober 2009 af HeNiie (Slettet)

Tak for hjælpen! Men nej det er ikke fra vores matematik bog, men nogle opgaver som vores lærer har lavet til os..

Men jeg forstår ikke helt i den første opgave :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad skal man lægge til ... jeg har kandt det x og skrevet ligningen, Hvad er det du ikke forstår?


Svar #5
22. oktober 2009 af HeNiie (Slettet)

Hvordan man skal gøre det.. Jeg kan ikke forstå udregningen i den.


Skriv et svar til: 8. Egyptiske matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.