Matematik

Hjælp! Meget kort!

22. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

Bestem den lsæning til diff. ligningen, hvis graf går igennem (ln7, 1) når y'=y hvor (ln7, 1)

det der irritere mig er at der ikke er en k-værdi, altså k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

dy/dx=y <=> 1/y dy = dx, løs den


Svar #2
22. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

skal yes løse (1/y)·1=7⇔y=(1/7)?

 hmm ved ikek lige hvad hulen jeg har lavet der, det har jo ikke noget med sagen at gøre :-S

Fik så også kun 3 timers søvn :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ln(y) = x + C <=> y(x) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2009 af mathon

...eller skrevet

ln(y) = x + ln(C)

ln(y) - ln(C) = x

ln(y/C) = x

y/C = ex

y = Cex   og  C = y·e-x 
                   C = 1·e-ln(7) = (eln(7))-1 = 7 -1 = (1/7)

                   y = (1/7)·ex


Svar #5
22. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

Altså nu er jeg ved at være lidt frustreret!

ln(7)=1+C⇔

jeg forstår ikke de angivne x'er og y'er!

ln(y)=ln7

x=1?

c=? 

Kan du ikek vise det? Jeg skal jo bare have en værdi for k i f(x)=c·ekx så jeg kan løse opgaven.


Svar #6
22. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

#4

Jeg vil gerne kunne forstå det her så forklar mig venligst hvad man ALTDI skal starte med hvis man skal løse en opgave som f.eks.

Bestem den lsæning til diff. ligningen, hvis graf går igennem (ln22, 1) når y'=y hvor (ln7, 1)

Altså det ville jo løse alle mine problemer hvis der bare stod et tal foran y så man havde y'=ky, men i dette tilfælde skal man selv finde k, eller hvad?


Skriv et svar til: Hjælp! Meget kort!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.