Matematik

diffe. x*e^-x

23. oktober 2009 af ggf (Slettet)

Når jeg differentiere x·e-x får jeg 1·e-x+x·(-x)e-x men det er ifølge min lommeregner forkert? ifølge lommeregneren skal  -x udskiftes med1? Er det bare mig der laver forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2009 af NejTilSvampe

  g(x)=x      h(x) = e^-x

g' = 1 h'=-e^x

f' = -x*e^-x + e^-x

eller => f' = e^-x *(-x+1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

e-x 

differentieret ser således ud

 -e-x 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2009 af mathon

(x·e-x)' = 1·e-x + x·(-e-x) = e-x - x·e-x = e-x(1 - x)


Skriv et svar til: diffe. x*e^-x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.