Fysik

afbøjningsvinkel, håber på hjælp

24. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Hej jeg sidder her med en fysikaflevering, og der er noget jeg ikke helt forstår:

Laserlys med bølgelængden 632,8nm sendes mod et gitter med gitterkonstanten 3,33 * 10^-6m.
Beregn afbøjningsvinklen til 3. orden.
 

n er ordenen 3, lamda er 632,8 nm og d er 3,33 * 10-6

Her har jeg så brugt: sin(Øn) = n* lamda/d 

jeg har så sagt (3*632,8*10^-9)/3,33*10^-6) = 5,7 * 10^-13

herefter har jeg taget sin-1 (5,7*10^-13) = 3,2* 10 ^-11 grader?????

der står i facit at det skal give 34,8 grader, så hva har jeg gjort forkert?  :S


Svar #1
24. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

har fundet ud af det ;) parantesfejl:D


Skriv et svar til: afbøjningsvinkel, håber på hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.