Matematik

Hjælp til et lille stykke..

24. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

Bestem den løsning til differentialligningen, der går gennem (a,b) når

(dy/dx)=x, (a,b)=(1,2)

er vant til at løse dem på formen (dy/dx)=ky så det her er lidt forvirrende...
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Løses ved seperation af de variable.


Svar #2
24. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

#1

Har vi ikek gennemgået...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Så er mit bud, at du nok har en tabel eller lign., hvor du kan slå løsningen til differentialligningen op eller også skal du bruge CAS.


Svar #4
24. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

mener ellers at vi altid har brugt f(x)=c·ekx? Men det kan man ikek bruge i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Den duer ikke, nej.

Du skal måske også blot overveje, at du har en funktion, y, som differentieret giver x. Den kan du godt løse uden brug af nogle regler.


Svar #6
24. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

hvad så med y=f(x)=(b/a)+c*e-ax? Kan simpelthen ikke se mig ud af den... Man bliver god nok irriteret. det gik så fint indtil nu :-S


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Lad mig prøve at lære dig seperation af de variable på en lidt simpel måde.

Prøv at tage din differentialligning og gang igennem med dx. Hvad får du så?


Svar #8
24. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

1=x

eller 1=xdx såfremt jeg ganger på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Hvad blev der af dy?


Svar #10
24. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

hov! my bad

dy=xdx


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Jeps. Hvis du nu indsætter et integraltegn på hver side, hvad kan du så gøre?


Skriv et svar til: Hjælp til et lille stykke..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.