Matematik

trigonometri

24. oktober 2009 af jernørnen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opgave ,i trigonometri i trekant ABC er A=32grader, a=8,c=10 og C er stump bestem de resterende stykker i trekanten, hvordan gøres dette ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af Isomorphician

Tegn en skitse først.

Du kan finde vinkel C ved:

a/sin(A) = c/sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2009 af mathon

sin(C)/c = sin(A)/a

sin(C) = sin(32°)·10/8   
ved brug af lommeregner fås
i
    C = sin-1(sin(32°)·10/8)       den spidsvinklede løsningsmulighed for C, Vspids
hvorfor C = 180° - Vspids
 


Svar #3
24. oktober 2009 af jernørnen (Slettet)

Vinkel C bliver 138,52, B=9,48 b=2,49 Areal =6,59 efter facilisten men hvordan opnås dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2009 af mathon

har du vinkelmålet i DEGREE?


Svar #5
24. oktober 2009 af jernørnen (Slettet)

vinkel C bliver 138,52 grader B=9,48 Grader efter facilisten vikel C er jo stump


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.