Fysik

Tyngdeacc.

24. oktober 2009 af Incredibly (Slettet) - Niveau: B-niveau

På mars' overflade vil en person med massen på 90kg være påvirket af en tyngdekraft hvis størrelsen er 336 N.

Beregn tyngdeaccelerationen på Mars.

Hvordan gør man det?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

tyngdekraften =masse*tyngdeacceleration ifølge Newton


Svar #2
24. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

hedder det ikke g = Ft / masse

altså

tyngdeacc = tyngdekraften (N) / masse ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Du bruger Newtons anden lov, da du kender vægten F=336N (vægten er en kraft) på personen, samt hans masse m=90kg; F=ma=mgmars.

Isoler gmars:

gmars=F/m

gmars=336N/90kg = 3,7 m*s-2


Svar #4
24. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

yes, det stemmer overens med det jeg har fået..

Mange tak for hjælpen! :-)


Svar #5
24. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

men er det ikke bare 3,7 m/s2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Jo, det er også det jeg skriver :)


Svar #7
24. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

Ikke helt ;-)

Du skrev 3,7 m*s-2

ved ikke om det er det samme? :i


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Det er nøjagtig det samme, bare en anden måde at skrive det på. Det kommer af nogle potensregler :)

m*s-2=m*(1/s2)=m/s2


Svar #9
24. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

okay, tak ;D


Skriv et svar til: Tyngdeacc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.