Matematik

TRIGONOMETRI?!?!?!? hjælp

25. oktober 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder og bøvler med denne opgave. Dvs. disse 3 spørgsmål som vist nedenfor.

Om firkanten ABCD oplyses det at;

|AD| = 2
|CD| = 4
Vinkel BCD = 65
Vinkel BAD = 95
Vinkel ADC = 90

1. Beregn længden af linjestykket AC

2. Beregn størrelsen af vinkel CAD

3. Beregn længden af siden AB
 

NB. Firkanten er lagt ind som ''vedhæftet fil'' .......

Vedhæftet fil: trekanten.jpg

Svar #1
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

|AC| kan beregnes ved hjælp af phytagotas

tan(CAD)=4/2 find vinkelen

vinkelsummen i en trekant er 180o beregn DCA

vinkelsummen i en firkant er 360o beregn ACB

|AC|/sin(ABC)=|AB/sin(ACB)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af Isomorphician

Til de to første opgaver kan du udnytte at trekant ACD er retvinklet.


Svar #4
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

Jeg er slet ikke med???


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af Isomorphician

Pythagoras:

(katete1)2 + (katete2)2 = (hypotenuse)2

Du kender kateterne og du vil gerne finde hypotenusen. Indsæt og reducer.


Svar #6
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

ja spørgsmål 1 er vel lig:

AC = 16 – 4 = 12 = √(12 ) = 3,46

Men hvad med spørgsmål 2 og 3?


Svar #7
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

Sludder. det giver da

√(20 ) = 4,47 ... kom til at skrive minus i stedet for plus


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2009 af Isomorphician

Til spørgsmål 2 kan du bruge at:

tan(CAD) = 4/2 <=>

CAD = tan-1(4/2) = .....


Svar #9
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

ja og det giver ca 64. og 64 + 65 + 95 + 90 giver jo kun 314. og vinkelsummen i en  firkant er jo 360.... ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2009 af Isomorphician

Husk på at vinkel CAD kun hører til trekant ACD, og ikke til firkant ABCD.


Svar #11
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

okay. men så er svaret 64. Men hvordan beregner jeg så spørgsmål 3?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2009 af Isomorphician

CAD = 63,435°

Ud fra vinkelsummen i en firkant kan du finde vinkel ABC.

Ud fra vinkelsummen i en trekant kan du finde vinkel DCA, og deraf vinklerne ACB og BAC.

Så bruger du sinusrelationerne på trekant ABC til at finde |AB|.


Svar #13
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke. vil du ikke skrive det op for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. oktober 2009 af Isomorphician

Vinkel ABC = 360º - 95º - 65º - 90º = 110º

Vinkel CAD = 63,435º

Deraf fås at vinkel DAC = 180º - 90º - 63,435º = 26,565º

Deraf fås igen at vinkel BCA = 65º - 26,565º = 38,435º

Vha sinusrelationerne fås:

b/sin(B) = c/sin(C)

eller med betegnelserne fra din opgave:

(√20)/(sin(110º)) = |AB|/sin(38,435º)

Isoler |AB| i ovenstående.


Svar #15
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

og isolationen ser sådan her ud eller:

AB= Sin38 /sin110 * 4,47 =0,77


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. oktober 2009 af Isomorphician

sin(38,435º)*((√20)/(sin(110º)) = 2,958


Svar #17
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

1000 tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. oktober 2009 af Isomorphician

Det var så lidt.

Jeg håber du fik noget ud af det.


Svar #19
25. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

det gjorde jeg i hvert fald :-)


Svar #20
01. november 2009 af chetaah (Slettet)

Til den første opgave kan jeg jo IKKE bruge Pythagoras da det IKKE er en RETVINKLET trekant!?!??!!? HVAD GØR JEG SÅ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.