Matematik

Trigonometri

25. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

I trekant ABC er vinkel A = 26,1 º, |AC| = 5,0 og |BC| = 3,0. Vinkel c er stump.

a) Bestem vinklerne B og C.

b) Bestem |AC|.

c) Bestem længden af medianen mc

Er der nogen der kan hjælpe mig? specielt til den første!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Brug sinusrelationerne a/sin(A) = b/sin(B) til at finde B. Brug dernæst at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader til at finde vinkel C.

Spørgsmål b kan ikke være rigtig |AC| er jo givet i opgaven.


Svar #2
25. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

Nej undskyld der skulle stå |AB| :)

Men tak jeg har fundet ud af de a) og b) ..mangler kun c)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.