Fysik

HJÆLP MIIG :/ DET HASTER UTROLIG

25. oktober 2009 af charmen (Slettet)


hej

mit spørgsmål lyder på:

På en guitar er E-strengen 65,5 cm lang og afgiver grundtonen 82,4 Hz.

a) hvilken bølgelængde har grundtonens lydbølger?

hvordan regner jeg på denne her opgave ?

please hjælp :/
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af SusanneAndersen3 (Slettet)

Tror du skal bruge formlen L=n*(lambda/2), L = strengens længde, lambda = bølgelængden og n = 1 (kun så længe det er grundtonen). Formlen omskrives til lambda = (L/n)*2. Garanterer ikke, at det er rigtigt men sådan ville jeg gøre det:)

(Fandt formlen i mine noter fra 2.g - har ikke fysik længere)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Prøv at se hvad jeg skrev i din anden tråd. Det er ikke god stil bare at oprette en ny tråd bare fordi man er utålmodig (jeg skal jo lige have lov til at spise aftensmad) ;).


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af SusanneAndersen3 (Slettet)

Mærkeligt..

Har været inde på den anden tråd og begge formler er rigtige (altså både din og min). Men resultatet bliver ikke det samme:S


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Tænkte også det samme. Men tror en af hendes oplysninger er forkerte (måske har hun skrevet den forkert op?), da begge formler er gyldige i den her situation så vidt jeg kan se.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af SusanneAndersen3 (Slettet)

Ja det kan sagtens være:)


Skriv et svar til: HJÆLP MIIG :/ DET HASTER UTROLIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.