Matematik

Angiv linjens ligning

25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

En ret linje går gennem punkterne (1.1) og (5.17) Angiv linjens ligning y=

Hvad gør man her ?

Please hjælp!
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. oktober 2009 af mathon

a = Δy/Δx = (17-1)/(5-1) = 16/4 = 4

y = ax + b

y = 4x + b     gennem (1,1)
1 = 4·1 + b

b = -3

y = 4x + (-3)

y = 4x - 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2009 af Jacob-int (Slettet)

Vi har 2 punkter der ligger på den rette linje, derfor kan vi stille det op på denne måde

Y=ax+b - Det er en ret linje

Punkterne (1,1) = (x1,y1)
Punkterne (5,17) = (x2,y2)

A= (y2-y1)/(x2-x1)
A= (17-1)/(5-1)
A= 16/4
A= 4

Så vi har Y=4x+b

B= y1-a*x1
B= 1-4*1
B= 1-4
B= -3

Så vi har altså nu

Y=4x-3

 


Svar #3
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Jeg forstod det hele indtil 1 = 4 * 1 + b. Jeg forstår godt hvordan du finder a men ikke b ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

#3 b isoleres, således det giver:

1-4 = b

b= 3

:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

#4
 

#3 b isoleres, således det giver:

1 = 4 * 1 + b.  ⇔ 1 - 4 * 1 = b

1-4 = b

b= 3

:)


Svar #6
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Tusind tak


Svar #7
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Men hvad så hvis den hedder (-1,5) og (13,-16). Samme opgave type men minuserne gør at jeg ikke kan finde ud af det nogle der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Angiv linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.