Matematik

Hjælp!(:

26. oktober 2009 af Skutter (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.. har problemer med en opgave.. (det ska lige siges jeg er mega dårlig til Matematik!)

Opgaven er sikkert rimelig nem for jer men har brug for JERES hjælp!(:

her kommer den første opgave så :

En mand ska så en græsplæne

Han vil bruge 3 kg græsfrø pr. 100 m2.

Arealet af græsplænen er 7920 m.

Hvor mange kilogram græsfrø ska der bruges?

Her kommer den anden:

Hvor meget koster græsfrøene?

for at give græsset større slidstyrke sættes stave med kunstgræs svarende til en femtedel af græstæppet.

Hver kunstgræsstav fylder ca. 2,5 cm2.

Hvor mange kunstgræsstave ska der sættes i hele græstæppet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

I den første opgave går jeg ud fra at græsplænen er 7920 m2, da overfladearealer angives i kvadratmeter.  Du ved der går 3 kg græsfrø til 100 m2 græsplæne. dvs. der går 3/100 kg græs pr. kvadratmeter.

så ganger du bare de 3/100 med det samlede græsplæneareal: 3/100 kg/m2 * 7920m2 =79,2 kg

Den anden opgave kan ikke løses med de informationer du har givet. Der må være noget mere i opgaven.

I den sidste opgave skal du først udregne hvad en femtedel af det samlede areal er og omregne det til cm2:

7920m2 / 5 = 1584 m2 = 1,584 * 10^7 cm2

Vi ved at en stav fylder 2,5 cm2, så for at udregne antallet af stave, deler vi det før udregnede areal med arealet af en enkelt stav:

1,584 * 10^7 cm2 / 2,5cm2 = 6336000 kunstgræsstave.


Svar #2
26. oktober 2009 af Skutter (Slettet)

joey-joe j1:

Ja sorry.. jeg manglede at skrive græsfrøene koster 881,60 kr. plus 25% moms for en sæk med 20 kg.


Skriv et svar til: Hjælp!(:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.