Matematik

Ensvinklede trekanter, men kender kun de modsatte sider!

26. oktober 2009 af 282726 (Slettet)

Hejsa. I trekant ABC kender jeg a = 6 og b = 8 I den anden trekant A1B1C1 kender jeg c = 15

Hvordan regner jeg c ud i trekant ABC og a og b i trekant A1B1C1?

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Skriv den hele oprindelige opgavetekst her, hvis du vil have hjælp


Svar #2
26. oktober 2009 af 282726 (Slettet)

På figuren ses to retvinklede trekanter ABC og A1B1C1, der er ensvilnkede. Nogle af trekantens mål er angivet på figuren.

Trekant ABC -> a = 6   b = 8  

Trekant A1B1C1 -> c = 15

Bestem længden af c i trekant ABC, og bestem længden af b i trekant A1B1C1


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

trekant ABC: regn den sidste side(c) ud via pythagoras....

herefter kan du finde skalafaktoren.....


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter, men kender kun de modsatte sider!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.