Matematik
Vektorfunktion
11. januar 2005 af
D@niel (Slettet)
Heyhey..
Jeg sidder lige og roder lidt i følgende opgave:
-------------------------
En partikel bevæger sig i en banekurve giver ved vektorfunktionen:
_......| 2*cos(t)) |
r(t) = |-3+4*sin(t)| =>
Bestem skæring med x-aksen
-------------------------
LØSNINGSFORSLAG:
y(t) sættes lig 0 =>
t = -sin^-1(3/4) =>
_.................| 2*cos((-sin^-1(3/4))) |
r(-sin^-1(3/4)) = | 0 | =>
Skæring med x-aksen i (1,32;0)
----------------------------
Det skulle egentlig være rigtig nok, men facit siger at der både er skæring med x-aksen i (1,32;0) og (-1,32;0)
Hvorfor også minus??
*
| |
| | angiver paranteser
punktummerne er bare fyld
Jeg sidder lige og roder lidt i følgende opgave:
-------------------------
En partikel bevæger sig i en banekurve giver ved vektorfunktionen:
_......| 2*cos(t)) |
r(t) = |-3+4*sin(t)| =>
Bestem skæring med x-aksen
-------------------------
LØSNINGSFORSLAG:
y(t) sættes lig 0 =>
t = -sin^-1(3/4) =>
_.................| 2*cos((-sin^-1(3/4))) |
r(-sin^-1(3/4)) = | 0 | =>
Skæring med x-aksen i (1,32;0)
----------------------------
Det skulle egentlig være rigtig nok, men facit siger at der både er skæring med x-aksen i (1,32;0) og (-1,32;0)
Hvorfor også minus??
*
| |
| | angiver paranteser
punktummerne er bare fyld
Svar #1
11. januar 2005 af Damon (Slettet)
Det er en cirkel. Lommeregneren sin^-1 giver kun resultatet på højre halvcirkel. Det andet retningspunkt ligger (når det er sinus) symmetrisk omkring y-aksen - deraf også dit minus.
Skriv et svar til: Vektorfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
