Matematik

Konstanter + funktioner

26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

I første opgave: De har forskellige grænser, så hvordan gør jeg det?

I anden opgave: Hvordan skal jeg kunne se mig ud af det, andet end ved at bruge lommeregneren, tegne dem og derved bestemme det?

Vedhæftet fil: 742 og 743.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af peter lind

Du skal ikke lade dig genere af at opgaven er lidt usædvanlig. Du skal bare foretage integrationen som den står. På venstre side vil du få et tal, på højre side vil resultatet være afhængig af k. Du får så en ligning som du må løse.

De 2 første funktioner er ret velkendte bortset fra at der er skiftet fortegn på den ene af dem,så du burde kende dem i forvejen. Ellers kan du overveje hvad der sker med funktionerne, når x ->0 og -> oo 


Svar #2
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

til den første:

Jeg får efter integration: 14/3 = ((9/kvad.(k9)) - (1/kvad.((k1)) og kan ikke komme videre herfra


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2009 af peter lind

9/kvrod(k9) -1/kvrod(k*1) = 9/[3kvrod(k)] - 1/kvrod(k). Nu har du kvrod(k) som ubekendt. Du kan jo kalde den x, hvis du synes det er nemmere.


Svar #4
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Skal lige være sikker på, at jeg er med.. Får k til 9/49  = 0,184 ca. Kan det passe?


Svar #5
26. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Er ikke med på anden opgave.. hvordan kan jeg se, hvilke grafer der hører til hvilke funktioner :S Har jeg aldrig lært / glemt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2009 af peter lind

#4 ja

#5 Eks: Der gælder at ln(x) ->oo for x ->oo og ln(x)->-oo for x->0 Overfør det til -ln(x) og se hvilken af graferne det stemmer med.


Skriv et svar til: Konstanter + funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.